Sunday 27 February 2011

quilt

Fist I layered all the fabric

than sewed it together

To make a next step I'll have to take a look at a Youtube for some tutorials. And I have to figure out where to buy batting (the material used in the middle of quilt). There's not a single quilting shop in Slovenia -  at least not that I know of. Any help on where to buy batting would be very welcomed and appreciated.

9 comments:

  1. Nope, motiš se :) Celo tečaje imajo :)
    Kje drugje kot v Elni. In tam najdeš tudi vatelin, tak tanjši, pa debelejši, pa na eni strani lepljiv. Le na obeh straneh lepljivega sem jaz kupovala čez mejo oz. tam nekje na koncu Celovške :) bo pa luštno tole, kar delaš. Se že veselim končnega izdelka.

    ReplyDelete
  2. Oh my God, bo tole luštno. Kje ti dobiš tako lušten materijal?
    Jaz ravno te dni delam spet eno krpanko, samo imam le kombinacijo dveh vrst blaga.

    ReplyDelete
  3. O, Sonja tisočkrat hvala! Na Elno pa niti pomislila nisem, pa imam prodajalno samo 15 min od mene. Vem, da držijo sukance in zadrge, da bi imeli polnilo za krpanke, se pa ne spomnim. Grem takoj danes prečekirat.

    ReplyDelete
  4. Saša tole blago sem kupila iz Amerike preko Etsy. Že narezano in pripravljeno za šivat :) Le glej, da boš pokazala, kar boš naredila. Vedno je lepo pogledat, kaj drugi delajo.
    Meni ena lepših krpank je od retromummy - ful lepo blago http://retromummy.blogspot.com/2009/11/birdy-quilt.html

    ReplyDelete
  5. Quilting je ena izmed stvari, ki po moje zahtevajo ogromno dela in mi ni čisto jasno kako zložiti in sestaviti drobne koščke skupaj. Dobra si, da se tega lotiš.

    ReplyDelete
  6. Vedno občudujem quilte, saj dajo domu tako prijetno domačnost. In tudi meni ni čist jasno, kako jih zložiti in sešiti, da vse ne "striže"- Štiri že, ne pa 300 in več. Ful mi je bila všeč ideja v Gilmore girls, kjer naj bi (saj je ideja le filmska) Lorelai izdelala quilt iz različnih Rorynih otroških oblačil!

    Lepo blago si izbrala in lepo si ga nakombinirala!

    ReplyDelete
  7. Aha, jaz se pa ponavadi lotim kar iz starega blaga. Potem pa merim, strižem in likam kot zmešana. ;)
    Sem pogledala retromummy in se mi zdi zelo dobro. Vsi tisti šivi, uaau! Čeprav se mi zdi tvoja kombinacija bolj luštna. Me zanima, kakšno obrobo boš dala.

    ReplyDelete
  8. Saša, tudi jaz sem pri prvem izdelku rezala in merila in popravljala do onemoglosti, zato sem za ta projekt raje kupila že enake koščke blaga, ki so namenjeni za krpanke ;)
    Vsega se lotim sama, zato se sproti učim. Ne vem še, kako bom nadaljevala. Moram dobiti material za polnilo in pokukat kak tutorial za dokončanje tega projekta.
    Če bi znala delat lepše fotke, bi sama objavila navodila za izdelavo, tako počasi po korakih.

    ReplyDelete
  9. Oh, love the color/pattern combination! adore!

    ReplyDelete